Sunday, May 6, 2012

Canvas Ball Alert !

  Bine ati venit la primul meu joc dezvoltat in javascript folosind HTML5 Canvas. Cand am inceput sa lucrez la joculetul asta , nu vroiam decat sa studiez un pic elementul canvas, sa vad cam ce implica animatia in canvas si ce poate face browser-ul, dar cu timpul a inceput sa ma atace elanul creator si sa-mi vina din ce in ce mai multe idei si pana la urma am decis sa fac ceva chiar jucabil si sa-l pun la dispozitia publicului. In principiu ideea a pornit de la stravechiul Pong , dar mi s-a parut mai interesant sa-l dezvolt pe verticala in stilul Arkanoid / Breakout , si am incercat sa elimin timpii morti care apareau de fiecare data cand bila iesea din ecran, facand jocul sa nu se intrerupa decat dupa un anumit numar de lovituri in afara, numar care difera in functie de nivelul jucat. Momentan nu am pus decat 3 nivele , dar o sa revin cu mai multe, pentru ca nu duc lispa de idei in acest sens :).

  Din pacate , Atari detine drepturile de autor asupra numelui de "Pong" si a tot ce e legat de acest joc, asa incat am decis sa-mi numesc jocul "Canvas Ball Alert!"... sper ca nu au drepturi de autor si pe un cerc care se plimba pe ecran si se loveste de niste dreptunghiuri. In fine , in cazul nefericit in care au drepturi de autor si pe asa ceva , le spun politicos ca acest joc a fost dezvoltat in scop educativ, si fara intentii comerciale, dar daca totusi au probleme cu el , pot sa-mi lase un mesaj pe blog :D .

 Legat de performantele jocului, am observat o scadere semnificativa a lor aici pe blog fata de cum merge jocul la mine pe localhost, presupun ca elementele grafice din cadrul blogului influenteaza destul de mult, dar din pacate nu detin nici o alta solutie de web-hosting la momentul actual asa incat jocul o sa ramana aici pana cand voi decide sa investesc in asa ceva. In privinta browsere-lor suportate , am testat jocul in ultimele versiuni de Firefox, Chrome si Opera si nu intentinez sa imi bat capul cu alte browsere (stiu ca nu merge in IE si nici nu dau doi bani pe asta , macar  jocul meu nu sunt obligat sa-l fac compatibil cu simulacrul ala de browser :-D).

Va urez distractie placuta ! Un feedback constructiv e intotdeauna bine venit .

2 comments:

  1. ia zi drept cum de studiezi HTML5 ...
    Problema e ca in FF12 nu functioneaza

    ReplyDelete
  2. Bug status: Cannot reproduce :D

    ReplyDelete